ARENDALSUKA, OM ILLEGALE RUSMIDLER I UTELIVET

KoRus Oslo har innlegg på Arendalsuka om utelivet som en av de største arenaene for bruk av illegale rusmidler. Er dette politiets, bransjens, eller offentlige myndigheters ansvar? Hvordan kan man best samarbeide og koordinere dette arbeidet?, spørres det om.

Skadepotensialet blant rekreasjonsbrukere er stort, både knyttet til akutte skader som overdose/ forgiftning, ulykker, sårbarhet i forbindelse med ran og seksuelle overgrep, og potensielle problemer ved høy rusbruk over tid.

Ruspolitiske handlingsplaner adresserer i liten grad disse utfordringene, men har ofte et større fokus på enten forebygging eller tung bruk av illegale rusmidler. Kunnskapsgrunnlaget om omfang av rusbruk i utelivet, intervjuer med aktører på feltet og gjennomgang av kommunens handlingsplaner, viser at det er mange muligheter for å jobbe med forebygging og skadereduksjon, men at det også er behov for en koordinering på feltet.

Mer informasjon om arrangementet HER

Kode: 7ye2u3