Ansvarlig alkoholhåndtering i Nord-Trøndelag

Oppsummering av arbeidet med prosjektet ansvarlig alkoholhåndtering i Nord-Trøndelag (2016).

Flere samfunnsaktører i Nord-Trøndelag har gått sammen om en samordnet innsats for å begrense alkoholens skadevirkninger, samt å styrke kommunenes kompetanse på forvaltning av alkoholloven. Prosjektet hadde ett folkehelseperspektiv på innsatsen og valgte derfor også å ha et spesielt fokus på å øke debutalderen for ungdom, samt å styrke holdningene hos foreldre for at deres ungdommer skal følge den lovpålagte aldersgrensen på 18 år. I tillegg hadde prosjektet innsatser overfor russen og russe-foreldre, studenter og festivaler.

Selv om prosjektperioden formelt gikk ut i fjor, videreføres arbeidet i fylket. Erfaringer fra arbeidet i Nord-Trøndelag er nylig utgitt i en rapport, last ned og les HER

Kode: 8bnu84