Arbeidsliv og alkoholutfordringer

I den norske WIRUS studien prøves rusforebyggende tiltak ut på arbeidsplassen. Leder for studien professor Randi Wågø Aas ved fakultet for helsevitenskap OsloMet sier at man i studien er opptatt av å ikke sykeliggjøre dette folkehelseproblemet, og at arbeidsplassen bør utforskes mer som tiltaksarena. Positive aspekter ved alkoholbruk trekkes også frem – noe som ofte også erfares på arbeidsplassen.

Samtidig har studier vist at over 40 prosent av endagsfraværet kan ha med alkoholkonsum å gjøre. Det er også vist at sykefravær av lengre varighet har sammenheng med alkoholbruk. Derved blir arbeidsgiver en naturlig aktør også i arbeidet med dette folkehelseproblemet. Det er altså ikke bare fysisk aktivitet, trivsel, ergonomi, røyk og kosthold arbeidsgiver bør ha fokus på i sitt HMS-arbeid.

Les mer HER

2018 (C) Kommunetorget