Brukermedvirkning gir best tjenester til utsatte barn og unge, ny rapport

Brukermedvirkning og «en dør inn» er noen av de tydeligste suksessfaktorene for et godt og helhetlig tjenestetilbud til utsatte barn og unge i kommunene. Det kommer frem i en rapport Sintef har laget på oppdrag fra Helsedirektoratet.

Sintef har evaluert fem samhandlingstiltak rettet mot utsatte barn og unge som mottar tilskudd fra Helsedirektoratet:

• Familiens hus og samhandlingsteam (Nøtterøy kommune)
  • Når bekymringsfullt skolefravær blir alvorlig funksjonstap (Trondheim kommune)
  • Lavterskelteam (Tromsø kommune)
  • Ungdomshjelpa (Lier kommune)
  • UngArena (Bydel Gamle Oslo, Oslo kommune)

Evalueringen viser at brukerinvolvering, «en dør inn» og tydelig ansvar og roller er viktige suksesskriterier for at tjenestetilbudet til utsatte barn og unge skal få et godt og helhetlig tjenestetilbud i kommunene.

Evalueringen peker også på at det kan være en krevende overgang når denne type tilbud skal gå fra prosjekt til ordinær drift i kommunen.

Lest mer og last ned rapport HER

Kode: i5i82e