Endringer i alkoholforskriften

Fra januar 2015 er det blant annet blitt en økning av de kommunale bevillingsgebyrene.

Helse- og omsorgsdepartementet har kommet med nye endringer i alkoholforskriften

Fra 1. januar 2015 gjelder følgende endringer:

• Økning de kommunale bevillingsgebyrene (7,835% økning som er endring i konsumprisindeksen + 5%)
  • Økning av gebyret for kunnskapsprøve fra 300 til 400 kroner
  • Lengden på prøvetiden for kunnskapsprøven økes fra 45 til 60 minutter

Fra 1. januar 2016 vil følgende endringer tre i kraft:

• Krav om elektronisk kunnskapsprøve
  • Krav om at kontrollører skal ha nødvendig opplæring og ha bestått kunnskapsprøve for kontrollører
  • Krav om to kontrollører for kontroll med skjenkebevillinger (ikke salgsbevillinger)

Når det gjelder endringene som først trer i kraft 1. januar 2016 vil Helsedirektoratet komme tilbake med nærmere informasjon om endringene og den praktiske gjennomføringen av disse, på et senere tidspunkt.

Endringene ble vedtatt 8. desember 2014. Endringsforskriften (FOR-2014-12-08-1547) er publisert på Lovdata.

Se endringsforskriften for​ mer detaljerte opplysninger​ (lovdata.no)​

Kode: 5ipp08