Folkehelse og forebygging, fire nyoppnevnte fagråd

De nye fagrådene er Fagråd for sosial ulikhet i helse, Nasjonalt råd for tobakksforebygging, Nasjonalt råd for fysisk aktivitet og Nasjonalt råd for ernæring.

Fra 2015 har Helsedirektoratet igjen oppnevnt fire nasjonale fagråd knyttet til folkehelse og forebygging. Helsedirektoratet har behov for å knytte til seg sterke fagfolk for å understøtte oss i vår rolle som faglig myndighet på viktige områder og sikre at nødvendig kompetanse og interesser er godt representert når vi skal utarbeide faglige råd og anbefalinger, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Fagrådene skal på oppdrag fra Helsedirektoratet og på selvstendig grunnlag gi Helsedirektoratet faglige råd.

– Vi har lagt vekt på faglig tyngde, erfaring og bredde fra relevante fagområder når vi har foreslått medlemmer. Det er også tatt hensyn til geografi og kjønn. Vi er glade for at vi nå har fått på plass fire nye råd som representerer bred faglig kompetanse,  sier Guldvog.

Les mer på Helsedirektoratets sider HER

Kode: 2230q4