Folkehelseprofiler

Folkehelseprofilen til din kommune er nå klar

Folkehelseinstituttet publiserte 10. januar 2012 folkehelseprofiler for alle landets kommuner. De skal hjelpe lokale myndigheter til å skaffe seg en oversikt over folkehelsetilstanden i kommunen.

Hvordan er helsetilstanden hos innbyggerne i kommunen? Hva bør kommunen gjøre for å forbedre den? Den nye Folkehelseloven som trådte i kraft 1. januar i år, har gitt kommunene ansvar for å skaffe svar på disse to spørsmålene.

Folkehelseprofilene er en unik rapport for hver enkelt kommune. Temaene er valgt ut fra kjente folkehelseutfordringer, men innholdet i hvert temaområde vil likevel være preget av hva som er tilgjengelig statistikk på kommunenivå.

Den nye folkehelseloven krever at kommunene skaffer seg oversikt over helsetilstanden i befolkningen og hvilke faktorer som kan påvirkes. Folkehelseprofilene er utformet for å hjelpe lokale myndigheter å skaffe seg en slik oversikt. Profilene skal være et bidrag på veien til kommunale planer for bedre folkehelse, klikk deg inn og  les mer.

Kode: r04621