Folkehelseloven, for "folk flest"?

Hei redaksjonen ved kommunetorget.no! Er det slik å forstå at Folkehelseloven gjelder "folk flest " og ikke enkeltindivider?

Med hilsen;

kommuneansatt i mellomstor norsk kommune.

Svar

Hei og takk for interessant spørsmål. Folkehelseloven legger til grunn et populasjonsperspektiv. Loven skal medvirke til en samfunnsutvikling som styrker folkehelsen og utjevner sosiale forskjeller i helse og levekår.

Folkehelseloven er et viktig verktøy for å kunne nå samhandlingsreformens intensjoner om å gi bedre helse til den enkelte, utjevne helseforskjeller og sikre en bærekraftig velferdsstat for fremtiden gjennom å dreie innsats mot forebygging.

Slik sett gjelder loven både for folk flest og for enkeltindivider, mens folkehelsearbeid, i regi av kommuner og fylkeskommuner, er gruppe- eller befolkningsrettet.

Intensjonen er jo å nå enkeltindividet, mer indirekte, gjennom gruppe- eller befolkningsrettede tiltak.

• Ønsker du å vite mer om folkehelseloven, folkehelsearbeid og kommunal planlegging, kan du lese mer på temasidene om folkehelse her på kommunetorget.no, klikk deg inn HER

Håper dette var til hjelp

Hilsen;

Redaksjonen og