Kompetanseløft innen kommunal og regional planlegging

GÅ IKKE GLIPP AV DETTE ENESTÅENDE TILBUDET TIL PERSONER SOM JOBBER MED PLANLEGGING ELLER PLANPROSESSER, HVOR IMPLEMENTERING AV SAMHANDLINGSREFORMEN, NY HELSE OG OMSORGSLOV OG NY FOLKEHELSELOV ER EN DEL AV DERES OPPGAVER.

For å bedre kompetansen innen kommunalt, fylkeskommunalt og regionalt planarbeid har Helsedirektoratet gitt KS v/SEVS i oppdrag tilby et utdanningsprogram - «Helse og Omsorg i Plan» som master - tema (30 studiepoeng) i samarbeid med fem høgskole- og universitetsmiljø.

Det er nå mulighet for å søke om opptak på en av de totalt 200 studieplassene som er ledige ved Universitetet i Agder, Høgskolen i Vestfold, Høgskolen i Lillehammer, Høgskulen i Volda (undervisning skjer i Ålesund) og Universitetet i Tromsø.

Studiet og opphold dekkes av prosjektet, mens student/arbeidsgiver dekker reise, lærebøker og semesteravgift.

Målgruppen for studiet vil være personer i kommuner, fylkeskommuner, helseforetak og hos fylkesmenn som har ansvar for planlegging og planprosesser generelt, men hvor implementering av samhandlingsreform og ny helse- og omsorgslov og ny folkehelselov er en viktig del av deres oppgaver.

Kriterier for opptak til utdanningen er:

- geografisk spredning i forhold til deltakere

- sikre deltakelse fra målgruppene kommuner, fylkeskommuner, helseforetak og fylkesmenn

- arbeidsgiver skal ha gitt sin skriftlige anbefaling for søkers deltakelse

- søker må inneha eller tenkt inn i en funksjon hvor planleggingskompetanse med særlig vekt på folkehelse- og helseaspekter er viktig

- samarbeide mellom deltakere omkring «arbeidskrav» og «prosjektoppgaver»

- kan delta på alle samlingene (unntak for gyldig grunn som er dokumentert sykdom)

Informasjon om utlysing, søknadsfrist, opptak og oppstart for utdanningen finner du i følgende vedlegg, klikk HER.  Hvis du har spørsmål om utdanningen, tar du kontakt med prosjektleder John H. Jakobsen.

Med vennlig hilsen:

John H. Jakobsen