Informasjon og råd for barn og foreldre om korona


Det er viktig å snakke med barn og unge for å unngå frykt, og for å skape trygghet nå som barnehager og skoler er stengt på grunn av korona-viruset. Mange barn har spørsmål og behov for informasjon om korona, og hva den enkelte kan gjøre for å hindre at smitten brer seg. Her har vi laget en oversikt over noen ressurser som kan være nyttige for barn og foreldre.

Helsedirektoratet var tidlig ute med å lage en informasjonsfilm om korona-viruset. Målgruppen er barn og unge, men også voksne oppfordres til å se den. Filmen viser en samtale hvor Hermine (13) stiller spørsmål om korona til Helen, som er lege i Helsedirektoratet. Det er mulig å velge undertekster på flere språk. 

Helsenorge.no er en sentral informasjonskanal for alle aldersgrupper. De har laget en egen informasjonsside rettet mot barn, foreldre og gravide. På nettsiden presenteres blant annet råd til foreldre om hvordan de kan snakke med barna om korona, og aktiviteter de kan gjøre sammen. Situasjonen vi har for tiden kan skape bekymring og stress for mange familier. Helsenorge.no gir også noen råd til de voksne som kan være til hjelp for å mestre den nye hverdagen.  

Redd Barna presenterer seks tips til hvordan du kan snakke med barn om korona-viruset. De handler om å bruke barnets språk når du snakker, tenk på hvordan du ordlegger deg og snakk med barna om hva de selv kan gjøre. Videre er det viktig å være med og trygge barna, være åpen og ærlig om hva som skjer, samt gi barna håp. 

Regjeringen har arrangert en egen pressekonferanse for barn. Det ble gjort i samarbeid med NRK Supernytt og Aftenposten Jr. Statsminister Erna Solberg, barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad og kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby stilte opp for å svare på spørsmål som ble sendt inn av barn. Lenke til pressekonferansen finner du HER

 
 
Kommunetorget

2020 (C) Kommunetorget

» FORUM

E-post: post@kommunetorget.no

Lukk
Tips en venn:
Ditt fornavn:

Din e-post adresse:
Ditt etternavn:

Din venns e-post adresse:
Din melding / beskjed / kommentar:

(URL til siden blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Kode: 814e57
(Skriv inn koden over.)