Informasjonstelefon om korona på flere språk

Helsemyndighetenes informasjonstelefon om korona er nå tilgjengelig på språkene polsk, arabisk, urdu og somali, i tillegg til norsk og engelsk.

Denne tjenesten åpnet mandag 15. mars og skal være tilgjengelig så lenge pandemien varer.

Alle språk har samme nummer 815 55 015. Der vil du få en tastemeny som tar deg til rett språk. Ringer du fra utlandet, må du ringe +47 21 89 80 42.

Telefonen er betjent alle virkedager fra kl. 8.00 til kl. 15.30

– Det er flere som har etterlyst denne typen tjeneste ganske lenge, og vi er glade for at vi i Helsedirektoratet gjennom Helfo nå kan tilby denne tjenesten. For mange mennesker er det å snakke med noen og stille spørsmål på sitt eget språk den beste måten å få sikre svar på det man lurer på om korona, sier avdelingsdirektør Øyvind Giæver i Helsedirektoratet.

Telefonen svarer på spørsmål om regler, råd og anbefalinger og kan gi generell informasjon fra myndighetene om korona. Dette var et av tiltakene som ble anbefalt av ekspertutvalget nedsatt av regjeringen for å komme med tiltak mot korona i innvandrerbefolkningen.

Do you have any questions about COVID-19? The Directorate of Health's helpline is now available in English! Call 815 55 015, press #9+1

Masz pytanie dotyczace Covid-19( dziewietnascie )? Jest uruchomiona infolinia Dyrektoratu Zdrowia w jezyku polskim, dzwon 815 55 015, wybierz  #9+2

Miyaad wax su'aalo ah ka qabtaa ku saabsan covid-19 Agaasinka Caafimaadka Norway taleefanka macluumaadka hadda waa af-Soomaali! Wac 815 55 015, taabo #9+4

Informasjonstelefon om korona på flere språk. Foto: Shutterstock