Interessegrupper bruker forskning for å påvirke lokal alkoholpolitikk, nytt fra Folkehelseinstituttet.

Ulike interessegrupper plukker forskningsresultater som støtter egne standpunkter og strategier for å påvirke beslutninger om skjenketider for alkohol.

Skjenketider og skjenketidsendringer er ett av de mest debatterte politiske områder i norske kommuner. Likevel finnes det lite forskning om hvordan forskningsbasert kunnskap blir brukt i kommunale rusmiddelpolitiske prosesser

Alkoholforskere ved Folkehelseinstituttet  har nylig publisert en vitenskapelig artikkel der de har undersøkt beslutningsprosesser ved politiske vedtak om skjenketider i 24 norske byer.

Klikk deg inn og les mer HER

Kode: o6ip36