Kartlegging av rusmiddelbruk i kommuner

Kompetansesenter Rus  – Sør (KoRus Sør) har nylig ferdigstilt en rapport basert på utvalgte kommuner som har gjennomførr Bruker Plan. BrukerPlan er et verktøy for kommuner som ønsker å kartlegge omfanget og karakteren av rusmiddelbruk i kommunen. De som kartlegges er vurdert til å ha et rusmiddelbruk som er til skade for personens funksjonsnivå og relasjoner til andre.

Selv om det er en del variasjon i kartleggingsresultatene, er det også noen overordnede fellestrekk:

·         Det samlede funksjonsnivået hos brukerne er generelt dårlig.

·         Fra 40 % til 70 % av brukerne er i kategoriene «Blodrød» og «Rød». Det vil si at de scorer dårlig på rusing, psykisk helse, arbeid/aktivitet og sosial atferd.

·         De fleste kartlagte brukerne i Telemark har imidlertid en stabil økonomisk situasjon, god fysisk helse, og stabile boforhold.

Last ned hele rapporten HER

Kode: 1an7c4