Lansering av RusOFF på Arendalsuka

Lansering av RusOFF – rusforebyggende råd for offentlig sektor. Tirsdag 15. august, kl. 12 – 13 i kantina hos NAV, Nedre Tyholmsvei 13, Arendal.

RusOFF-rådene gir veiledning om hvordan utvikle og følge opp en rusmiddelpolicy. RusOFF er tilpasset arbeidsplasser i offentlig sektor, og er et av tiltakene for oppfølging av Opptrappingsplanen for rusfeltet (2016 – 2020). Helse- og omsorgsdepartementet har gitt Helsedirektoratet i oppdrag å utvikle rusforebyggende råd for offentlig sektor. RusOFF er utviklet i tett samarbeid med en referansegruppe bestående av partene i arbeidslivet, statlige arbeidslivsaktører, relevante kompetansemiljøer og forskere.

«nær 7 av 10 ønsker retningslinjer for alkoholbruk i jobbrelaterte situasjoner utenom ordinær arbeidstid»
(Moan og Halkjelsvik 2016)

Program for lanseringen:

1. Velkommen og innledning v/ Linda Granlund, divisjonsdirektør for folkehelse i Helsedirektoratet.  Kommentarer fra statssekretær  i Helse- og omsorgsdepartementet. «Overrekkelse» av rådene.
  2. Hva sier forskning om rusmiddelbruk i arbeidslivet? v/ direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg
  3. Presentasjon av RusOFF v/ seniorrådgiver Irene Prestøy Lie, Helsedirektoratet
  4. Kommentarer v/ direktør Elisabeth Ege, direktør for Akan kompetansesenter

Kode: hfwhx7