MAKS - Uteliv nedre Glomma

MAKS - Uteliv nedre Glomma er en håndbok som viser hvordan tre nabokommuner Sarpsborg, Hvaler og Fredrikstad - kommuner av ulik størrelse og med store forskjeller i utfordringer knyttet til utelivet, har klart å samles om en felles satsing for et trygt og hyggelig uteliv.

På 2000-tallet opplevde kommunene at bysentrum ble oppfattet som utrygt å ferdes i på nattestid. Mange ønsket å snu denne trenden. Gjennom et tettere samarbeid og tydelig regelverk skulle politiet, de tre kommunene, utestedenes ansatte og vaktselskaper skape et tryggere uteliv. Dette ble utgangspunktet for dagens MAKS-samarbeid.

Dette samarbeidet inkluderer blant annet kurs i ansvarlig vertskap for ansatte i serveringsnæringen, politigodkjent vakthold, like forutsetninger for utestedene gjennom felles rammebetingelser og bevillingsvilkår i hele regionen.

Maks-samarbeidet er nå samlet i en håndbok, hvor organisering, arbeidsformer, tiltak og resultatene av samarbeidet beskrives. Håndboken kan også være til inspirasjon og hjelp for andre kommuner som skal implementere ansvarlig alkoholhåndtering.

Håndboken er skrevet på oppdrag fra MAKS Forum og KoRus-Øst.

Last ned og les mer om Maks –uteliv HER

les også artikkelen,  Interkommunalt  samarbeid for å hindre overskjenking og rusrelatert vold

Kode: 23501t