Juvente kontrollerer ølsalg for niende året

Kontrollrapporten til Juventes skjenkekontroll for 2015 er klar. Dette niende året med mindreårige kontrollører. For niende år på rad har ungdomsorganisasjonen Juvente testet dagligvarebransjen for salg av alkohol til mindreårige. 361 av de totalt 1224 butikkene som ble testet solgte alkohol til Juventes mindreårige.

Rapporten viser at hele 29 prosent av de kontrollerte butikkene solgte alkohol til mindreårige. Juvente ønsker nasjonal legitimasjonsplikt for alle nå.

- I 2015 solgte nesten tre av ti av butikkene alkohol til mindreårige. Det burde være like lett å spørre om legitimasjon, som om pose, men likevel ser Juvente at det er utbredt at ungdommene ikke blir spurt. Når butikkene ikke overholder reglene for salgsbevillinga si og kommunene ikke evner å kontrollere og sanksjonere kjedene, mener Juvente at løsningen må bli å innføre legitimasjonsplikt for alle.

Les mer om Juventes arbeid HER

Last ned hele rapporten HER