Møre og Romsdal fylkeskommune med modeller for folkehelsearbeid i Polen

Stor prosjekt med oversikt over gode modeller for folkehelsearbeid fra Polen, Storbritannia og Norge/Skandinavia

Møre og Romsdal fylkeskommune har på oppdrag fra helsedirektoratet laget en oversikt over 10-12 modeller for folkehelsearbeid som skal inngå i en eksempelsamling for polske fylker (poviats). En av modellene er utviklet med KoRus Midt.

Målet er å finne gode modeller for folkehelsearbeid på fylkes- og kommunenivå i Polen. Prosjektet skal lage en oversikt med til sammen 50 eksempler. 30 fra Polen, 10 fra Storbritannia og 10 fra Norge/Skandinavia. Møre og Romsdal fylkeskommune har ansvar for sistnevnte bidrag.

Erfaringer fra Møre og Romsdal

Rita Valkvæ ved KoRus Midt viser til at en av modellene som presenteres i rapporten er «DelTa – tverrfaglig samarbeid om rusforebygging og tidlig innsats i kommunene» som er utviklet av Kompetansenter rus – Midt-Norge (KoRus). Rusforebyggende arbeid er en viktig del av folkehelsearbeidet i Møre og Romsdal fylke og i løpet av en toårsperiode har Kompetansenter rus – Midt-Norge (KoRus) samarbeidet med 16 kommuner i Møre og Romsdal om rusforebygging og tidlig innsats. Erfaringene fra dette arbeidet presenteres i rapporten.

Rita Valkvæ forteller at de har fått god tilbakemelding på bidraget fra samarbeidspartnere i Polen. I løpet av våren skal representanter fra fylkene i Polen møtes og velge ut modeller de vil satse på i sitt folkehelsearbeid.

Les mer om arbeidet HER

Kode: 0ad276