NÆRMILJØ OG LOKALSAMFUNN SOM FREMMER FOLKEHELSE

Invitasjon til deltakelse i kartlegging og utviklingsarbeid. Søknadsfristen er 15. august 2015.

Helsedirektoratet inviterer fylkeskommunene til å søke om deltakelse i utviklingsarbeid om nærmiljø og lokalsamfunn som fremmer folkehelse (tilskudd Kap. 719.60).

Utviklingsarbeidet er ledd i implementering av folkehelseloven. Arbeidet skal inkludere et utvalg kommuner i flere fylker, der det skal ligges til rette for medvirkning fra befolkningen i kartlegging og identifisering om nærmiljø- og lokalsamfunnskvaliteter som fremmer helse og trivsel.

Folkehelsemeldingen, Meld. St. 34 (2012-13), kapittel 3.3.1, løfter fram helsefremmende steds-, nærmiljø- og lokalsamfunnsutvikling som et forsterket innsatsområde i folkehelsepolitikken.

Det vises for øvrig også til Meld. St. 19 (2014-2015) Folkehelsemeldingen, Mestring og muligheter, kapittel 6.1-6.2 der satsingen omtales.

Les mer og last ned dokumenter:

Kode: 46b174