Nordmenn er helgedrikkere

I en ny rapport fra Folkehelseinstituttet om alkoholbruk i Norge fremkommer det at 3 av 4 nordmenn drikker ikke alkohol på ukedagene, bare i helga.

I undersøkelsen som rapporten bygger på vises det til at nordmenn vanligvis ikke drakk alkohol på hverdager, kun på helgedagene fredag, lørdag og søndag. Mindretallet som drakk på hverdager, drakk også i helga.

Flertallet av de spurte (60 prosent) fortalte at de vanligvis drakk alkohol kun én av helgedagene. Omlag 30 prosent oppga at de pleide å drikke på to av helgens dager. I mange andre land er det mer vanlig å også drikke på hverdager, vises det til.

Disse forskjellene i drikkemønster omtales i Folkehelseinstituttets rapport Alkohol i Norge. Rapporten er nå oppdatert med tall for 2019. Den beskriver nordmenns alkoholbruk, og negative konsekvenser av bruken. Den gjennomgår også virkemidler for å forebygge skadelig alkoholbruk og alkoholrelaterte problemer.

Klikk deg inn og les mer HER

2020 (C) Kommunetorget

Kode: e0f7q7