TRYGGERE UTELIV FOR ALLE - ny veileder og film

Tryggere uteliv for alle - med økt kvalitet på salgs- og skjenkekontroller

Alkoholloven har som mål å begrense skader ved alkoholbruk. Et viktig virkemiddel for alkoholloven er kommunenes forvaltning av salgs- og skjenkebestemmelsene.

I den sammenheng lanserer Helsedirektoratet en praktisk veileder og film i salgs- og skjenkekontroll.

Helsedirektoratet ønsker å få bukt med overskjenking og salg av alkohol til mindreårige. Et viktig virkemiddel for å redusere problemet er å styrke kontrollene av salgs- og skjenkebevillinger.

Opplæring og kompetanse

«Veileder i salgs- og skjenkekontroll» er et praktisk verktøy for kontrollører og kommuner for å styrke kontrollvirksomheten. Veilederen gir råd om hvordan kommunene kan sikre gode og riktige innkjøp av kontrolltjenester og beskriver krav til kompetanse og opplæring av kontrollørene.

Veilederen beskriver også hva Helsedirektoratet mener med god kontroll. Kommunene oppfordres til å kvalitetssikre kontrollarbeidet ved å bruke to kontrollører på alle kontroller, gjennomføre målrettede kontroller og at minimum 1/3 av kontrollene utføres etter kl. 23 natt til lørdag og søndag. Helsedirektoratet anbefaler også at kommunene i stor grad samarbeider med politiet og andre etater om gjennomføring av samordnede kontroller.

Målet med veilederen er:

·         å heve kvaliteten på kontrollene

·         å få en mer effektiv håndheving av alkohollovens bestemmelser

·         å gi tydeligere rammebetingelser for salgs- og skjenkebransjen

Last ned veileder ved å klikke HER

Les mer klikk deg inn på Helsedirektoratet

Kode: 107773