Ny opptrappingsplan for rusfeltet

Opptrappingsplanen 2016-2020 omhandler tre innsatsområder: tidlig innsats for å forebyggende rusavhengighet, behandling og oppfølgingstjenester, som bolig og arbeid, i etterkant av behandling. Hovedinnsatsen er rettet mot kommunene.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie lanserte opptrappingsplan for rusfeltet 13 november sammen med FrP og samarbeidsspartiene Venstre og KrF. Planen skal styrke kapasitet og kvalitet i rustilbudet og sikre ei opptrapping av feltet fra 2016-2020. Regjeringen trapper opp innsatsen på rusfeltet med 2, 4 milliarder de neste fem årene. Flere skal få hjelp før de utvikler rusproblemer. Kapasitet og kvalitet i behandlingstilbudet skal styrkes og bolig, arbeid og aktivitet til rusavhengige skal prioriteres.

Les mer HER