Ny veileder om aldring, alkohol og legemidler

KoRus Oslo har nylig utarbeidet en veileder for hjemmetjenestens arbeid med aldring, alkohol og legemidler. Rutinehåndboken er utviklet gjennom et tett og langt samarbeid med Bydel Sagene i Oslo.

Rådene i veilederen er ikke knyttet til en bestemt bydel eller kommune. Den kan derfor brukes til inspirasjon for andre kommuner som ønsker å utvikle lignende veiledere selv eller at de rett og slett ønsker å adoptere hele eller deler av denne for å bedre strukturerer hvordan det jobbes med alkohol og legemiddelproblematikk i egne hjemmetjenester og i andre tjenester til eldrebefolkningen.

Rutinehåndboka omhandler blant annet «Helseknaggen», hvordan ansatte snakker med eldre om alkoholbruk, hva de skal se etter og dokumentere, og hvorfor det er viktig å spørre eldre om deres alkohol- og legemiddelbruk. Rutinehåndboken kan også benyttes som grunnlag for refleksjoner og diskusjoner hos øvrige interesserte.

Last ned og les hele rapportenom aldring, alkohol og legemidler HER

Ny veileder om aldring, alkohol og legemidler

2021 (C) Kommunetorget