Nye Ungdata nyanserer ungdomsbildet

Norsk ungdom er veltilpasset, aktiv og hjemmekjær, men samtidig er det mange som bekymrer seg mye og opplever stress og plager i hverdagen, viser ny Ungdata rapport.

Nyanserer bildet av «stress og press-samfunnet»

Årets data avkrefter langt på vei at det er de mest veltilpassede som sliter, slik man har antydet tidligere.

Ungdata-rapporten 2014 viser at norsk ungdom i all hovedsak er veltilpasset, aktiv og hjemmekjær, men samtidig er det for mange som bekymrer seg mye og opplever stress og plager i hverdagen.

Helsedirektoratet vurderer det som interessant at NOVA har valgt å se ulike temaresultat opp mot graden av psykiske helseplager.

Dette nyanserer bildet noe i forhold til det medieskapte «stress og press»-ungdomssamfunnet. Ifølge dataene ser det ut til at det er de som er dårligst integrert i skolen, familien og på fritidsarenaen som har mest psykiske utfordringer, sier Ole Trygve Stigen, fungerende divisjonsdirektør i Helsedirektoratet.

Kode: 58oj7r