Ny rapport om opptrapping på rusfeltet: Framgang men noe gjenstår

Det fjerde og siste året av opptrappingsplanen for rusfeltet var 2020. På oppdrag fra Helsedirektoratet har Fafo, i samarbeid med Samfunnsøkonomisk analyse og Ipsos, fulgt arbeidet med planen og presentert årlige statusrapporter. Denne rapport viser at det er en positiv utvikling på flere sentrale områder i opptrappingsplanen – selv om det fortsatt er noen utfordringer og behov for videre satsning.

Det er utarbeidet fem hovedmål for opptrappingsplanen:

• Sikre reell brukerinnflytelse gjennom fritt behandlingsvalg, flere brukerstyrte løsninger og sterkere medvirkning ved utforming av tjenestetilbudet.
  • Sikre at personer som står i fare for å utvikle et rusproblem, skal fanges opp og hjelpes tidlig.
  • Alle skal møte et tilgjengelig, variert og helhetlig tjenesteapparat.
  • Alle skal ha en aktiv og meningsfylt tilværelse.
  • Utvikle og øke bruken av alternative straffereaksjoner og straffegjennomføringsformer.

Les mer og last ned rapporten

Opptrapping på rusfeltet: Ny rapport. Framgang med noe gjenstår

2021 (C) Kommunetorget