Rusbehandling i kommunen, hva er det og hvordan kan den foregå?

Tradisjonelt har det vært, og er tildels fortsatt, ei godt etablert holdning i behandling av rusmiddelavhengige og psykisk syke at det foregår i helseforetakene, i psykisk helsevern og Tverrfaglig Spesialisert Rusbehandling (TSB). Kommunen skal her bidra med forvern, ettervern, oppfølging, bolig, økonomi og andre tradisjonelle kommunale oppgaver.

Denne holdningen finner vi både i hjelpeapparatet og hos brukere/pasienter. Men reflekterer dette de endringer som har skjedd senere år i lovverk og arbeidsmåter på dette området? Det er spørsmål Kari Hjertholm Danielsen , rådgiver KoRus Nord,  belyser i en ny praksisartikkel gjennom å gå igjennom kommunenes ansvar og diskutere hva rusbehandling kan være i kommunal sammenheng.

Les hele artikkelen HER

Kode: 7bpp67