Salg av alkohol til mindreårige, ny rapport

Juvente har kontrollert om dagligvarebutikker og vinmonopol selger alkohol til mindreårige. I rapporten som nylig ble sluppet kommer det fram at over en av fire butikker solgte alkohol til mindreårige. Ungdomsorganisasjonen krever nå handling for å stanse det ulovlige salget.

Gjennom 2017 har Juventes kampanje Skjenkekontrollen gjort kjøpsforsøk i butikker over hele landet. I 26 % av butikkene kunne den mindreårige kontrolløren forlate butikken med alkohol.

– Kontrollene våre viser at man ikke klarer å overholde det systemet som burde vært enklest å kontrollere, nemlig det salget som skjer gjennom lovlige kanaler. Å spørre om legitimasjon høres lett ut, men det likevel gjøres for sjelden, sier Øyvind Kind Robertsen, leder i Juvente.

Juvente har drevet kampanjen Skjenkekontrollen siden 2007 for å avdekke salg av alkohol til mindreårige i butikker og vinmonopol. I løpet av 2017 har mindreårige fra Juvente testet 972 butikker i til sammen 1240 forsøk. 26 prosent av butikkene som ble testet, solgte alkohol til mindreårige ved ett eller flere forsøk. Tallene viser en svak nedgang fra 30 prosent i 2016.

Les mer på Juventes hjemmesider HER

Last ned kontrollrapport 2017 HER