Samarbeid om pasientene er viktig

Ny Sintef-rapport viser at samarbeid mellom kommunene og spesialisthelsetjenesten er nødvendig for å sikre god oppfølging av pasienter med psykiske lidelser eller rusproblem.

For å få mer kunnskap om samarbeid mellom kommunale tjenester og spesialisthelsetjenester innenfor psykisk helse og rusfeltet har Helsedirektoratet finansiert en forskningsrapport fra Sintef.

Datagrunnlaget i rapporten er basert på en kartlegging av over 3 000 pasienter som mottar døgnbehandling i psykisk helsevern eller i tverrfaglig spesialisert rusbehandling.

Rapporten slår fast at det største potensialet for faglig utvikling sannsynligvis ligger i at spesialisthelsetjenesten og kommunene samarbeider og yter samtidige tjenester. Forpliktende samarbeidsmodeller som oppsøkende ACT-team blir trukket frem som et viktig satsningsområde

Les mer, klikk deg inn HER

Kode: 682q5i