Spesielle tiltak for sårbare grupper med ruslidelse i coronatider

SERAF informerer omkring spesielle tiltak for sårbare grupper med ruslidelse i coronatider.

Cornaviruset sprer seg nå i Norge. Personer med ruslidelse, både i og utenfor behandling, må betraktes som ekstra sårbare grupper i denne sammenheng

Lavstandard boforhold og liten tilgang på hygiene-infrastruktur vil øke risikoen for å få smitte.

Personer med ruslidelser har ofte også andre kroniske sykdommer, for eksempel sykdommer i luftveiene, lever, nyrer eller hjerte-kar lidelser. Personer med andre kroniske sykdommer har økt risiko for å få alvorlig forløp av corona-sykdommen dersom de blir smittet.

Eldre personer er generelt i økt risiko for å utvikle alvorlig sykdom dersom de coronasmittes. I LAR er mer enn 1/3 over 50 år og de fleste av disse har andre kroniske tilstander som ytterligere øker risikoen deres.

Les hele artikkelen fra Seraf HER

2020 (C) Kommunetorget