Tilskudd til videreutdanning i rusproblematikk

Gjennom tilskuddsordningen kan kommuner og bydeler, kriminalomsorgen politietaten, organisasjoner, stiftelser og private bedrifter søke tilskudd til dekking av lønnskostnader for sine ansatte som gjennomfører videre- /etterutdanning i rusproblematikk.

Tverrfaglig videreutdanning i psykisk helsarbeid og tverrfaglig videreutdanning i psykososialt arbeid med barn og unge kan vurderes som relevant videreutdanning i rusproblematikk.

Tilskuddsmidlene vil bli fordelt mellom søkerne på grunnlag av søknad fra arbeidsgiver. Arbeidsgiver kan gjennom tilskuddsordningen tildeles lønnskompensasjon for inntil 50 prosent av brutto lønn for fast ansatte, forutsatt at arbeidsgiver dekker minimum 25 prosent av lønnen. I tillegg kan det tildeles tilskudd til dekking av reise- og oppholdsutgifter, forutsatt at reise til nærmeste utdanningssted utgjør særlig store kostnader.

Dersom arbeidsgiver søker tilskudd for mer enn en ansatt, må listen over ansatte settes opp i prioritert rekkefølge.

Søknad sendes Fylkesmannen innen 1. april 2013.

Les mer, HER

Kode: pfyd05