Tilskudd til kommuner for systematisk identifikasjon og oppfølging av utsatte barn

Helsedirektoratet og Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) lyser ut tilskudd for å utvikle og implementere kommunale modeller for systematisk og kunnskapsbasert identifikasjon og oppfølgning av utsatte barn. Kommuner som har pågående prosjekttilskudd for Bedre tverrfaglig innsats (BTI) oppfordres til å søke. Søknadsfristen er 20.august 2018.

Målet med tilskuddordningen er å utvikle og implementere kommunale modeller for systematisk og kunnskapsbasert identifikasjon og oppfølgning av utsatte barn. Målgruppen er kommunene.

Tilskuddsordningen ble i 2018 samordnet med tilskuddsordningen «Bedre tverrfaglig innsats – utvikling av lokal samhandling». Bufdir forvalter tilskuddsordningen i samråd med Helsedirektoratet. Deler av bevilgningen øremerkes kommuner som har pågående prosjekttilskudd fra Helsedirektoratets tilskuddsordning «Bedre tverrfaglig innsats» (BTI) i 2017. Bufdir vil i samarbeid med Helsedirektoratet bistå og veilede kommunene med utviklingsarbeidet.

Dette kan kommunene søke tilskudd til;

1) Kommunen kan søke om inntil 1 000 000 kr i statlig tilskudd for hele prosjektperioden, som er to år fra vedtaksdato. Midlene kan benyttes til å dekke frikjøp av nøkkelpersonell eller innkjøp av relevant materiell.

2) Kommunene kan etter utløpet av prosjektperioden (to år) søke om nytt statlig tilskudd på inntil kr 500 000 for implementering av modellen i løpet av en prosjektperiode på ett år. Det er en forutsetning at tildeling av tilskudd til implementering at kommunens modell er godkjent av Bufdir. Disse midlene kan benyttes til å dekke følgende kostnader:

a) Implementering av modellen

b) Opplæring av kommunens ansatte i arbeid med og bruk av modellen

c)  Tiltak som bidrar til tverretatlig kompetanseheving og felles arbeidsstruktur for kommunens arbeid med identifikasjon og oppfølging av utsatte barn.

3) Kommuner og bydeler i Oslo som har mottatt tilskudd fra Helsedirektoratets tilskuddsordning «Bedre tverrfaglig innsats – utvikling av lokal samhandling» i 2017, og øvrige bydeler i Oslo kommune, kan søke om inntil kr 300 000 i statlig tilskudd i 2018 og 2019. Midlene kan brukes til frikjøp av personell, kompetansehevende tiltak på tvers av tjenester og annet som er relevant for utviklingstiltaket.

Du kan søke om tilskuddet ved å sende inn skjema til Bufdirs søknadsportal. Søknaden må være forankret hos kommunens administrative og politiske ledelse. Søknadsfristen er 20.august 2018.

Les mer om denne tilskuddsordningen >> bufdir.no og hdir.no

Her finner du oversikt over alle tilskuddsordningene på Hdir og Bufdir

2018 (C) Kommunetorget

Kode: 2xd186