Weedensenteret.no, informasjonskanal for ungdom om cannabis


I dag lanserer Helsedirektoratet weedensenteret.no og en kampanje om unge og cannabis. Hovedbudskapet er at en hjerne i utvikling ikke bør utsettes for cannabis.

Den enorme informasjonsmengden ungdom eksponeres for, gjør dem usikre på hva som er troverdig informasjon. 

Weedensenteret.no er Helsedirektoratets nye informasjonssted som har til hensikt å gi unge nøytral og faktabasert informasjon om cannabis generelt, og om mulige konsekvenser ved bruk av stoffet for en hjerne i vekst og utvikling.

– Hovedmålgruppen er ungdom 15–17 år. Det er i denne perioden de gjerne blir eksponert for stoffet første gang. Det er viktig at de da er bevisstgjorte på hva cannabis er og hva det ikke er, og at de blir klar over risikoen knyttet til bruk. Det sier Linda Granlund, divisjonsdirektør i Helsedirektoratet, i et intervju på helsedirektoratet.no

Hovedmålgruppen for kampanjen er altså ungdom, men også foreldre og andre relevante voksenpersoner som er i kontakt med ungdom er i målgruppen.

Kampanjen inneholder blant annet informasjonsfilmer som skal vises på Tiktok, Snapchat, YouTube og Instagram. Filmene skal fange ungdoms oppmerksomhet og vise dem til weedensenteret.no, samtidig som de gir mye nyttig informasjon på kort tid. Du kan se de syv filmene på youtube.com. Filmene vil også være tilgjengelig på weedensenteret.no. Der lenkes det også til andre relevante nettsider og kilder, som Rustelefonen, Ung.no, Mental helse ungdom og Helsenorge. I tillegg vil kampanjen være synlig i sosiale medier, på utendørsflater og gjennom podcaster og aviser.

På weedensenteret.no kan du blant annet lese mer om temaene:

  • Hva er cannabis og hvordan virker det på hjernen?
  • Planten Cannabis Sativa
  • Ulike cannabis-produkter
  • Helsepåvirkning
  • Fakta om hvor mange som bruker cannabis

I arbeidet med kampanjen og nettressursen har Helsedirektoratet hatt flere med på laget. Det har vært et tett samarbeid med fagmiljøet på cannabis i FHI, samt representanter fra utdanningssektoren, politiet, helse, skole, ung.no og RUStelefonen.

Her finner du lenke til >> weedensenteret.no

 
 
Kommunetorget

2021 (C) Kommunetorget

» FORUM

E-post: post@kommunetorget.no

Lukk
Tips en venn:
Ditt fornavn:

Din e-post adresse:
Ditt etternavn:

Din venns e-post adresse:
Din melding / beskjed / kommentar:

(URL til siden blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Kode: y53ihe
(Skriv inn koden over.)