Tryggere uteliv


Alkoholloven er et viktig virkemiddel for norske kommuner for å oppnå et tryggere uteliv. Alkoholloven har som mål å begrense samfunnsmessige og individuelle skader ved alkoholbruk. Et viktig virkemiddel for alkoholloven er kommunenes forvaltning av salgs- og skjenkebestemmelsene.

:Redaksjonen 2013, kommunetorget.no

 

Opplæring og kompetanse

Helsedirektoratet lanserte i desember 2012 en veileder i salgs- og skjenkekontroll som skal være et praktisk verktøy for kontrollører og kommuner for å styrke kontrollvirksomheten.

 «Veileder i salgs- og skjenkekontroll» er et praktisk verktøy for kontrollører og kommuner for å styrke kontrollvirksomheten. Veilederen gir råd om hvordan kommunene kan sikre gode og riktige innkjøp av kontrolltjenester og beskriver krav til kompetanse og opplæring av kontrollørene.

 

Veilederen beskriver også hva Helsedirektoratet mener med god kontroll. Kommunene oppfordres til å kvalitetssikre kontrollarbeidet ved å bruke to kontrollører på alle kontroller, gjennomføre målrettede kontroller og at minimum 1/3 av kontrollene utføres etter kl. 23 natt til lørdag og søndag. Helsedirektoratet anbefaler også at kommunene i stor grad samarbeider med politiet og andre etater om gjennomføring av samordnede kontroller.

 

Målet med veilederen er:

·         å heve kvaliteten på kontrollene

·         å få en mer effektiv håndheving av alkohollovens bestemmelser

·         å gi tydeligere rammebetingelser for salgs- og skjenkebransjen

Du kan laste ned og lese veilederen HER

 

Få innspill til ditt arbeid

Den 6. desember 2012 lanserte ny veileder i salgs- og skjenkekontroll. Klikk deg inn under og få med deg åpningen av denne viktige lanseringen.

 

Les mer klikk deg inn på: Helsedirektoratet

 

Eksterne ressurser
 
 
 
 
Kommunetorget

2021 (C) Kommunetorget

» Info om Kommunetorget

E-post: post@kommunetorget.no

Lukk
Tips en venn:
Ditt fornavn:

Din e-post adresse:
Ditt etternavn:

Din venns e-post adresse:
Din melding / beskjed / kommentar:

(URL til siden blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Kode: v5034j
(Skriv inn koden over.)