”Pers” erfaringer med individuell plan


Brukererfaringene i denne artikkelen tar utgangspunkt i "Pers historie" og hans erfaringer med individuell plan. "Caset" er utarbeidet av Vidar Hårvik og Asbjørn Larsen fra brukerorganisasjonene Marborg og RiO .

Pers historie

Per vokste opp på landet hos sin mor som var fraskilt. Han gjorde relativt godt på skolen, men kom tidlig i tenårene i kontakt med et belastet miljø. Etter ungdomsskolen dro Per til nærmeste tettsted for å begynne på videregående skole og misbruket som startet da han gikk på ungdomsskolen ble da mye verre.

 

Han har siden da misbrukt rusmidler og er i dag 40 år. Han har vært rusavhengig i 25 av disse årene. Han har sittet i fengsel en rekke ganger for vinningskriminalitet og mindre mengder narkotika og har over tretti dommer. Han har flere ganger forsøkt behandling både på TS, tolvtrinnsklinikker og andre tilbud, men ingen har ført til rusfrihet eller en generell bedring av livssituasjonen. Han er for tiden uten bolig og mellom fengselsoppholdene bor han hos venner og bekjente, en situasjon som har vart i mange år.

 

Per kommer nå til sin saksbehandler fordi han ønsker å gjøre noen forandringer i livet sitt, han ønsker (igjen) å bli rusfri.

 

Følgende samtaler og samarbeid foregikk mellom Per og saksbehandleren, klikk inn på bildene på høyre side:


/Global/IP%202%20Presentasjon1.jpg
Eksterne ressurser
 
 
 
 
Kommunetorget

2021 (C) Kommunetorget

» Info om Kommunetorget

E-post: post@kommunetorget.no

Lukk
Tips en venn:
Ditt fornavn:

Din e-post adresse:
Ditt etternavn:

Din venns e-post adresse:
Din melding / beskjed / kommentar:

(URL til siden blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Kode: 73oy4i
(Skriv inn koden over.)