Hvem kan egentlig delta i utformingen av IP?

Spørsmål:
Jeg har nylig blitt koordinator for bruker med blant annet rusproblemer. Han ønsker en individuell plan, men hvem skal egentlig delta i utformingen av denne planen ?

:Innsendt av koordinator for bruker med rusproblemer

Svar:

Den individuelle planen skal utformes i samarbeid med brukeren. Planen skal bidra til å klargjøre ansvarsforhold og samordne tiltak og tjenester. Planen skal angi blant annet hva slags behandling pasienten kan forvente å få, hvem som skal gi den og til hvilken tid. Et godt samarbeid mellom spesialisthelsetjenesten og kommunen vil være avgjørende for å oppnå dette. Ut over dette vil de oppsatte mål og behov for tjenester bruker fremmer, bestemmer hvem som skal delta. Et viktig hjelpemiddel for et slikt bredt samarbeid mellom bruker og tjenesteytere er en nettopp individuell plan.

Lykke til !

:Redaksjonen