Råd for effektiv vilkårsstillelse


 

  • Aller først, klargjør de politiske målsettingene. Diffuse alkoholpolitiske formuleringer må vike for tydelige og konkrete målsettinger som lar seg praktisk operasjonalisere.
  • Operasjonaliser de politiske målsettingene i konkretiserte vilkår som inntas i hvert enkelt bevillingsvedtak.
  • Vilkårene bør være så konkrete som mulig. Ønsker kommunen å forebygge langing av alkohol til mindreårige på utestedene, utformer en ikke vilkåret som at "skjenking til ungdom må unngås", men at "skjenkested NN tillates ikke å slippe inn gjester under 18 år etter kl. 22.00 mandag-søndag hele året. Overtredelse kan medføre prikktildeling".
  • Vurder om visse vilkår bør stilles overfor bestemte bevillingshavere. Eksempelvis kan en bevillingshaver tidligere ha vist at vedkommende sliter med visse sider av skjenkingen, slik som å forhindre skjenking av mindreårige. 20 års aldersgrense samt inngangskontroll kan bli lagt inn som vilkår i vedtaket til den konkrete bevillingshaveren.
  • Vurder om vise vilkår bør stilles i bestemte områder. Noen områder kan ha spesielle utfordringer, slik som å ha et rusmiljø eller mange mindreårige som ferdes ute på kveldstid.
  • Vurder om vilkår som letter kommunens kontrollmuligheter bør stilles.

Tilbake til > Bruk av vilkår for bevilling

 

 

 

 
 
Kommunetorget

2020 (C) Kommunetorget

» FORUM

E-post: post@kommunetorget.no

Lukk
Tips en venn:
Ditt fornavn:

Din e-post adresse:
Ditt etternavn:

Din venns e-post adresse:
Din melding / beskjed / kommentar:

(URL til siden blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Kode: 1s002f
(Skriv inn koden over.)