KS, Verktøykasse strategisk folkehelsearbeid

Denne verktøykassen fra KS for folkehelse er basert på brukerbehov og utviklet i samarbeid med tre læringsnettverk for folkehelse som er gjennomført i perioden 2014 til 2016.

Målet er at verktøykassen skal være et nyttig, helhetlig og praktisk bidrag til det strategiske folkehelsearbeidet i kommuner og fylkeskommuner.

Verktøykassen består av fire ulike verktøy som utfyller hverandre. Prosessguiden gir en enkel oversikt over de ulike fasene i folkehelsearbeidet og hvordan du kan gå fram. Det nasjonale aktørkartet synliggjør de mest sentrale aktørene på folkehelsefeltet og hvilke roller og oppgaver de har. Det lokale aktørkartet er et praktisk kartleggingsverktøy som hjelper deg å vurdere hvem som bør involveres i arbeidet lokalt. Dialogverktøyet er også et praktisk verktøy. Det kan brukes i arbeidsmøter og for å lede gruppeprosesser på tvers, der målet er å få en mer felles forståelse for utfordringene i folkehelsearbeidet og hvordan man sammen kan jobbe for å løse dem.

Klikk deg inn HER for å se hele Verktøykassen

2018 (C) Kommunetorget