Veiledning kommuner og fylkesmenn Covid 19

Helsedirektoratet har gitt ut en veileder omkring Covid-19 med ulike tiltak og rettsgrunnlag i helse- og omsorgstjenesten

For å redusere og/ eller begrense omfanget av COVID-19, har norske helsemyndigheter iverksatt en rekke tiltak, blant annet krav til hygiene og sosial distanse, karantene, testing, isolasjon og helsehjelp. Det har i denne forbindelsen dukket opp spørsmål om hvordan slike tiltak skal gjennomføres i praksis overfor personer med demens, psykiske lidelser eller utviklingshemning.

Helsedirektoratet har nå utarbeidet en veiledning som redegjør for rettsgrunnlagene for hvordan slike tiltak kan gjennomføres ovenfor disse persongruppene.

Last ned og les HER; veilederen COVID 19 – Ulike tiltak og rettsgrunnlag i helse- og omsorgstjenesten

2020 (C) Kommunetorget

Kode: 4w1sw7